Profil

SCAN-TECH har op igennem 40 år huset et agilt produktionsmiljø og ingeniørhus under samme tag

Om SCAN-TECH

SCAN-TECH er et ingeniørhus og maskinfabrik, der specialiserer sig i underleverandørarbejde og kundeprojekter.

Med en lang og traditionsrig historie bag sig, står SCAN-TECH stærkt og veletableret til at løse selv de mest krævende opgaver.

Historien

Scan-Tech blev startet op i 1941 af El-installatør Pedersen med adresse på Adelgade i Skanderborg under navnet Østjydsk Elektro A/S . Dette var en elektro-mekanisk virksomhed, som specialiserede sig i at fremstille motorer.

Kataloget blev udvidet med Slibemaskiner og boremaskiner, i både søjle- og bænkformat, hvor motorene fortsat indgik.

Omkring år 1946 blev virksomheden solgt til det daværende A. Blom & Søn A/S, Skanderborg og blev derved et datterselskab af Skanderborgs største virksomhed.

I 1948 brændte fabrikken på Adelgade ned og en ny blev bygget i hvad der dengang lå i udkanten af byen.

Gennem tiden blev denne placering mere og mere central. Det er de selv samme lokaler der huser SCAN-TECH i dag.

Østjydsk Elektro A/S blev i år 1979 overtaget af to maskiningeniører, Erik Gadgaard og Bent Frisk, som i de efterfølgende år omdannede virksomheden til ingeniørfirma og maskinfabrik.

Dette skift gik under navnet Scan-Tech Maskiner A/S, hvor omdrejningspunktet var udvikling og fremstilling af automatiseringsudstyr og pakkemaskiner samt robotapplikationer og specialmaskiner. Dertil blev der fremstillet halvfabrikata og underleverancer til maskinbranchen, såvel fabrikationsvirksomheder.

I 2005 skete der et ejerskifte, men på grund af krisen, der startede i 2008, blev nøglen drejet om i 2009.

SCAN-TECH ApS ejes i dag af Klaus Bording, der er udlært i virksomheden, og selv havde været ansat i virksomheden i 18 år inden han valgte at køre virksomheden videre.

Udvikling og fremstilling indenfor automatisering, pakkemaskiner, robotapplikationer og specialmaskiner er således stadig firmaets hovedaktivitet men ikke mindst også fremstilling af halvfabrikata og underleverancer i en helt ny og moderne maskinpark.